Jouw project in de wettelijke steigers

Renoveren met bewoners volgens wet en lokale kaders

De renovatie (en sloop/nieuwbouw) van woningen en woongebouwen is een complex proces. Je kunt niet zomaar ergens starten, voor jouw project geldt een heel pakket aan wetten en lokale kaders over de participatie en communicatie met huurders.

Zijn al die wetten en kaders beperkend? Niet als je de meerwaarde ervan ontdekt. Regels zijn alleen maar beperkend als ze een doel op zich worden. Zolang je het echte einddoel niet uit het oog verliest, geven wetten en kaders richting en duidelijkheid.

Wat is dat einddoel dan? Dat is simpel! Een positief renovatieproces voor bewoners én de woningcorporatie. Hou dit einddoel in gedachten en de verzameling van wetten en kaders wordt een perfecte leidraad voor ieder renovatieproject. Wil jij dit ook? Wij kunnen je adviseren hoe je wetten en kaders kunt toepassen op jouw project.

yellow and black round frame
Regels geven richting en duidelijkheid

De perfecte leidraad voor jouw renovatieproject

Wij vinden dat de wet en de lokale kaders meerwaarde creëren voor ieder renovatietraject. Het zorgt voor duidelijkheid naar bewoners, klankbordgroepen en bewonerscommissies. En voor corporaties zorgt het voor een helder en gestructureerd proces van participatie en communicatie. Mits je ze goed toepast in je project. Daar kunnen wij je bij helpen!

Wetten en statuten bij renovaties met bewoners

Heb je behoefte aan een overzicht van de relevante wet- en regelgeving bij renovaties (en sloop)? Wil je weten wat de Overlegwet, het Huurrecht en de Woningwet voor jouw renovatie- of sloopproject betekenen? Dat zetten we voor je op een rij. En we adviseren je over hoe deze regels meerwaarde kunnen creëren voor de voortgang. 

Helder renovatievoorstel of sociaal plan schrijven

Ben je in gesprek met bewoners over het sociaal plan? Maak je een renovatievoorstel voor de bewoners? Wij kunnen je adviseren over hoe je met de klankbordgroep of bewonerscommissie tot een gedragen en helder plan komt. En hoe je het gekwalificeerd adviesrecht kunt toepassen.

w

Participatieplan

Moet je een participatieplan schrijven en wil je weten waar zo een plan allemaal aan moet en kan voldoen? Wij kunnen je adviseren of het participatieplan voor je schrijven.

Draagvlakmeting

Moet je een draagvlakmeting onder alle bewoners doen? Over het renovatievoorstel, of over het sociaal plan? Wij hebben ruime ervaring in het opzetten van een stappenplan voor het behalen van draagvlak bij renovatie (en sloop). We kunnen ook een onafhankelijke draagvlakmeting voor je uitvoeren, zodat de klankbordgroep of bewonerscommissie zeker weet dat het proces eerlijk verloopt.

De afgelopen jaren heb ik het genoegen gehad om in diverse groot onderhouds- en verduurzamingsprojecten met Yvette te mogen samenwerken. Ik heb Yvette leren kennen als een gedreven en doortastende Sociaal Projectleider. Yvette maakt het verschil voor de bewoners en houdt daarbij het projectteam scherp door risico’s en verwachtingen proactief te managen.  Yvette heeft veel kennis van zaken en is prettig in de omgang.

Clarence Goodett

Vastgoedregisseur, Ons Doel

Meer dan 5 jaar samengewerkt met Laura bij Far West aan gebiedsontwikkelingen in Amsterdam Nieuw-West. Laura is een kei in procesmanagement en analytisch vlijmscherp. Maakt zich nieuwe vaardigheden snel meester en levert altijd, ook onder (tijds-) druk. Los daarvan is Laura een fantatstische collega; een aanwinst voor elke organisatie.

Niels Raat

Asset manager, Stadgenoot

KOFFIE? Bellen is het snelst!

of Stuur een bericht

7 + 6 =