woman sitting on swing
vergroot je kennis met de 4×4 snelcursus

renoveren met bewoners

Een flatgebouw vol regels waar je rekening mee moet houden tijdens renovatieprojecten. Het gaat al snel als een verplichting voelen. En dat is jammer! Want waardevolle communicatie en participatie met bewoners heeft een positieve effect op een soepel project voor bewoners en professionals. Maar hoe dan? Dat lees je in onze 4×4 snelcursus!

Voor medewerkers van woningcorporaties en gemeenten en huurders vertegenwoordigers

Compacte e-cursus voor een soepele en efficiënte renovatie met bewoners

W

Heb je te maken met een renovatieproject waar bewoners bij betrokken zijn?

W

Ben je op zoek naar een compact en eenvoudig overzicht van alle wetten en kaders waar je rekening mee moet houden?

W

Wil je weten wanneer het adviesrecht voor bewoners geldt en hoe dat in de praktijk werkt?

W

Heb je de behoefte om snel en eenvoudig je kennis over participatie te vergroten?

W

Wil je handige checklists en voorbeelden voor het maken van je eigen participatieplan, woononderzoek, renovatievoorstel etc?

W

Wil je tips over hoe je een draagvlakmeting het beste kunt organiseren?

Renoveren: rocket-science of routine?

De renovatie van woningen en woongebouwen: het is geen rocket science. Maar makkelijk is het ook niet. Er geldt een heel flatgebouw vol regels en afspraken waar jij je aan moet houden. Niet alleen als het om de stenen gaat, maar juist ook over de mensen. De participatie en communicatie met huurders.

Op projectniveau moeten regelgeving, lokale kaders en specifieke keuzes samenkomen in concrete en heldere afspraken voor huurders. Een blaudruk is er niet. Maar goed overzicht en succesvolle voorbeelden kunnen helpen. In de 4×4 snelcursus ‘Renoveren met bewoners’ krijg je informatie en tips over hoe je op een waardevolle manier je participatie en communicatie kunt organiseren. Voor een soepele en efficiente voorbereiding op jouw project.

Renoveren met bewoners

In deze 4X4 snelcursus krijg je:

W

4 e-books waarin we onze gezamenlijke kennis en ervaring van 25 jaar renovaties met bewoners met jou delen!

W

4 handige checklists zodat je nooit meer een stap vergeet. De perfecte basis voor een soepel en efficiënt proces!

W

4 voorbeelden van waardevolle participatie en communicatie met huurders(vertegenwoordigers) van 4 verschillende woningcorporaties.

W

4 weken lang iedere week een mail met extra tips en trucs uit onze eigen praktijk, die jij kunt gebruiken voor jouw renovatieproject.

En hier gaan de 4 e-books over!

Wat staat er dan in die e-books en heb ik daar wel iets aan? Wij weten wel zeker dat je er iets aan hebt. We gebruiken ze zelf namelijk ook dagelijks in onze projecten. Maar voor als je nog twijfels hebt, lees dan even wat je collega’s van de 4×4 snelcursus vonden!

E-book 1: Wet- en regelgeving

Compact en helder overzicht van de belangrijkste wetten waar je in jouw project rekening mee moet houden. Wat betekent renovatie? Wanneer geldt adviesrecht? Wel of geen draagvlakmeting? De wet is de basis voor ieder renovatieproject met bewoners.

E-book 2: Lokale kaders

Check het eens: zijn er lokale afspraken in jouw gemeente die aanvullend zijn op de wettelijke kaders? Deze afspraken zijn een belangrijke leidraad voor het maken van keuzes over participatie, communicatie en sociale afspraken voor bewoners.

E-book 3: Corporatiebeleid

Het eigen beleid van een corporatie heeft ook invloed op de keuzes bij een renovatie. Is er een algemeen sociaal plan? Wat zegt het huurbeleid? Hoe maak je afspraken over samenwerking met de huurdersorganisatie(s) en aannemers?

E-book 4: Praktische tips

In jouw project komen alle kaders en afspraken samen. In dit e-book vindt je handige checklists en tips hoe je op een waardevolle en praktische wijze participatie en communicatie organiseert: de basis voor een soepel proces en draagvlak.

Wil jij compacte informatie voor jouw project?

4×4 snelcursus Renoveren met bewoners

Deze e-cursus kost € 49,– (excl. BTW)

Twijfel je nog?

Lees hier wat anderen aan de cursus hebben gehad

Als projectmanager ben ik vooral bezig met de stenen. Deze snelcursus gaf me het globale inzicht in hoe we de communicatie met huurders kunnen opzetten. Absolute aanrader!

Sjors

Portaal

Als huurder komt er veel op je af tijdens een renovatie. Met deze cursus hebben we een goeie basis om met onze verhuurder in gesprek te gaan en de belangen van de bewoners te behartigen.

Anneke

Klankbordgroep

Wij hebben niet zoveel projecten, dus het is iedere keer weer zoeken naar de juiste informatie bij de start van een renovatie. Met deze cursus is dat verleden tijd: ik pak de e-books er gewoon weer even bij!

Astrid

Mijn thuis