Laura Wille

Laura Wille

Heb je vragen? Lijkt het je interessant om kennis te maken bij een (online) kop koffie? Bel of mail gerust, dat vind ik leuk!

Mijn passie is stedelijke dynamiek in de breedste zin van het woord. Ik heb ruim 15 jaar werkervaring op het gebied van vraagstukken rakend aan stedelijke vernieuwing. Mijn inhoudelijke expertises zijn procesmanagement bij renovatieprojecten (inclusief sloop) en vastgoedsturing. Wisselend in de rol van opdrachtnemer (adviseur) en opdrachtgever (gemeente, woningcorporatie). Sinds 2011 heb ik mijn eigen bedrijf, Raville. Door mijn Franse moeder als naam bedacht, want ik ben ‘ravi’ (enthousiast) de la ville (de stad)!

Ik heb een brede inhoudelijke achtergrond en heb een duidelijke eigen mening die ik graag laat betwisten in scherpe discussies met collega’s en zakenpartners. Ik hou van zelfstandig en resultaatgericht denken en werken binnen een flexibele werkomgeving. Ik ben geen 9 tot 5 persoon: ik ben er als ik er moet zijn en als er even minder te doen is dan hou ik me het liefst bezig met andere dingen waar ik ook blij van word.

Zo ben ik ook sommelier en werk ik een dag in de week bij Gusto Wines, en vind ik het erg leuk om me te verdiepen in wijn uit de Dordogne, waar ik in 2019 een jaar in de wijngaard van Chateau Kalian heb gewerkt. Ik werk ook als webbouwer bij Webbouwen aan de Keukentafel waar ik samen met Mok al tientallen ondernemers blij heb gemaakt met een nieuwe website.

Bureau Bewonerzaken
Dit is een nieuwe uitdaging! Yvette en ik hebben het er al langer over en in 2021 vonden we het tijd om de daad maar eens bij het woord te voegen. Enerzijds omdat we merken dat er sinds de aangescherpte wetgeving veel vraag is in de markt naar kennis en kunde over de participatie en communicatie met bewoners bij renovaties. Anderzijds omdat we elkaar in dit soort projecten goed aanvullen, onze expertises matchen perfect!

Specialismen:

  • Creëren van draagvlak bij bewoners en overige stakeholders bij gebieds- en vastgoedontwikkeling, renovatieprojecten, sloop/nieuwbouwprojecten en (groot)onderhoud.
  • Wetgeving en lokale kaders die gelden voor participatie en communicatie met bewoners van een (sociale) huurwoning.
  • Koppelen van strategie en dagelijkse werkzaamheden in het proces van vastgoedsturing, zowel maatschappelijk als financieel.
  • Kansen van wijkeconomie als succesfactor bij wijkontwikkeling.