Wat we doen

Waardevolle communicatie en participatie

heeft een positieve invloed op een soepel renovatieproject voor bewoners en professionals. Maar hoe organiseer je dat? Bureau Bewonerszaken adviseert woningcorporaties, gemeenten en huurdersorganisaties in verschillende fases van het renovatieproces. Zowel bij renovatie met behoud van huurcontract als bij sloopprojecten. We doen onderzoek in alle soorten en maten en we springen tijdelijk of voor langere tijd bij in renovatie- en sloopprojecten van diverse corporaties. Op deze pagina lees je in vogelvlucht wat we doen. Heb je vragen? Maak het jezelf makkelijk, bel of mail ons gerust! Dan weet je gelijk of we iets voor jou en je project of organisatie kunnen betekenen.

Bewonersonderzoek

W

Wil je weten hoe bewoners hun woning of buurt waarderen? Wij onderzoeken dat voor je: online, telefonisch, op straat of in gesprek bij mensen thuis.

W

Woononderzoek, buurtonderzoek, woonwensenonderzoek, draagvlakonderzoek…. wij doen onderzoek in alle soorten en maten.

W

We gebruiken digitale vragenlijsten, die online ingevuld kunnen worden. Schriftelijk ingevulde enquêtes kunnen eveneens makkelijk door ons worden ingevoerd.

W

We maken beknopte en heldere rapportages, met precies die antwoorden waar jij naar op zoek bent voor je project of organisatie.

Advies en begeleiding

W

Heb je behoefte aan een overzicht van de relevante wet- en regelgeving bij renovaties (en sloop)? Dat hebben wij op een rij gezet.

W

Ben je in gesprek met bewoners over het sociaal plan? Wij kunnen je adviseren of de bijeenkomsten met de bewoners organiseren.

W

Moet je een draagvlakmeting onder alle bewoners doen? Wij hebben ruime ervaring in het opzetten van een stappenplan voor het behalen van draagvlak bij renovatie (en sloop).

W

Moet je een participatieplan schrijven en wil je weten waar zo een plan allemaal aan moet en kan voldoen? Wij kunnen je adviseren of het participatieplan voor je schrijven.

Interim opdrachten

W

Ben je op zoek bent naar een ervaren en flexibele professional die je kan helpen bij een soepel en helder renovatieproces?

W

Wij begeleiden voor diverse woningcorporaties renovatie- en sloopprojecten als er in de organisatie een tekort is aan capaciteit en/of kennis en ervaring.

W

Met onze ervaring maken we ons een lopend proces snel eigen zodat we binnen no-time iemand kunnen vervangen in een project.

W

Als wij zelf geen tijd hebben, hebben we een ruim netwerk van zelfstandige en ervaren professionals die we graag aanbevelen.

Lees hier onze blogs

Kennis & inspiratie voor op je werkvloer

Prevalueren: leer van andere renovaties

Prevalueren: leer van andere renovaties

Evalueren aan het eind van een project? Nee, aan het begin! En natuurlijk aan het eind. Maar ook aan het begin! Prevalueren dus.Een goede voorbereiding is het halve werk. Duik daarom niet meteen de inhoud in, maar bereid de start van je renovatieproject met bewoners...

Lees meer
5 tips: de perfecte start van jouw renovatieproject

5 tips: de perfecte start van jouw renovatieproject

Hoe kan ik bewoners betrekken bij mijn renovatieplan? Gelden er ander regels bij sloop dan bij renovatie? Moet ik nu al een klankbordgroep oprichten? Wanneer doe ik een draagvlakmeting? Hoe zorg ik dat ik een positieve relatie opbouw met huurders? Dit zijn vragen die...

Lees meer

KOFFIE? Bellen is het snelst!

of Stuur een bericht

11 + 7 =